Restauracja Złoty Groń. Doświadczaj więcej. Odkryj kulinarną przestrzeń na beskidzkim szczycie inspirowaną najlepszą kuchnią świata. Nowoczesność, nieoczywiste połączenia smaków, zaskakujące tekstury. Tu warto być.
W życiu kieruje się prostą i skuteczną filozofią - "z pola na stół". Współautor kulinarnej książki "Kucharze Nasza Historia" oraz „Wino i Kuchnia”. Doświadczenie zdobywał w renomowanych restauracjach za granicą i w Polsce. W 2015 roku znalazł się w World's Best 50 Restaurants, z kolei w 2016 zdobył gwiazdkę Michelin. Jego kuchnia została nominowana do Kulinarnych Hermesów. Laureat wielu konkursów, między innymi Cieszyńskie smaki, Międzynarodowy Festiwal Pstrąga w Kłodzku czy Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny w Ustroniu. Jest zwycięzcą konkursu Gęsina na św. Marcina w 2019 roku.#
Szef Kuchni Dawid Klimaniec
Złoty Groń to nie tylko nazwa restauracji, ale prawdziwe doświadczenie kulinarne, które zapada w pamięć. Położona w malowniczej scenerii Beskidów, ta wyjątkowa restauracja łączy w sobie tradycję regionalnej kuchni z nowoczesnymi akcentami, tworząc niepowtarzalną symfonię smaków.
Odkryj smak regionu w widokowej Karczmie Złoty Groń na szczycie góry. Znajdziesz tu klasyczne dania oparte na beskidzkich, tradycyjnych smakach. Chłoń istebniańską atmosferę przy rodzinnym stole i góralskiej muzyce.Karczma Złoty Groń - lokalna tradycja na każdą okazję.
Poznaj wszystkie walory smakowe niedocenianej polskiej wołowiny. Zasmakuj dojrzewającej polędwicy oraz sezonowanych na szczycie Złotego Gronia steków w połączeniu z rekomendowanym winem.
Nasze drzwi są dla Państwa otwarte od poniedziałku do czwartku w godzinach 14.00 - 22.00 oraz od piątku do niedzieli od 12:00 - 22:00.
Rekomendujemy wcześniejsze dokonanie rezerwacji stolika.
Szanowni Goście, troszcząc się o komfort każdego z Państwa, prosimy aby planując wizytę w Restauracji Złoty Groń zadbać o opiekę nad swoim pupilem - zwłaszcza w sezonie zimowym. Do sali restauracyjnej czworonogi nie są wpuszczane.